Reliëfs en plaquettes

Monument voor Willem van Oranje, loggia, Abdij te Middelburg, 2012


Koningin Beatrix onthult het Willem van Oranje monument, 30 maart 2012.
Above: Queen Beatrix of The Netherlands unveils the William of Orange Monument (William the Silent), March 30th 2012. The monument is designed and made by Jet Schepp (William) and Lucie Nijland (Charlotte de Boubon and daughters).
Foto: Ruben Oreel


Het monument is een ontwerp van Jet Schepp en Lucie Nijland en bestaat uit 2 bronzen reliëfs. Willem van Oranje, aangebracht boven de deur naar het Prinsenlogement, is gemaakt door Jet Schepp. Charlotte de Bourbon met hun 6 dochters, op de wand links, door Lucie Nijland. Foto: Anda van Riet


Charlotte de Bourbon en 6 dochters door Lucie Nijland. Foto: Hanno Schepp


Willem van Oranje op zijn zetel door Jet Schepp. foto: Lucie Nijland


Artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant, zaterdag 31 maart 2012, pag. 3
Uit dezelfde krant, achtergrond artikel pag 2: PZC pag2 (pdf)


Detail: tekst aangebracht op de rok van Charlotte de Bourbon, door haar geschreven aan haar echtgenoot Willem van Oranje. Klik hier voor een vergroting (pdf) van het hele reliëf Charlotte de Bourbon en zes dochtertjes.
Foto: Anda van Riet


Ontwerpers Jet Schepp en Lucie Nijland op locatie in het Prinsenlogement te Middelburg, op de dag van de onthulling: 30 maart 2012.
.

Ernst de Jonge reliëf, Sociëteit Minerva, Leiden 2012


Gedenkplaquette Geheim Agent Ernst de Jonge, Soldaat van Oranje, 81 x 80 cm, brons. Ontwerp Christien Nijland, uitvoering Christien en Lucie Nijland
film van de onthulling, Wikipedia Ernst de Jonge

Dierenriem serie


Tegels uit de Dierenriem serie, 15 x 15 cm, keramisch, plastische uitvoering van de Dierenriem-etiketten (zie bij ‘Grafisch werk’) voor parfums.
Ceramic tiles, zodiac design: Lucie Nijland©


Plaquette: afscheid van de oude meubelfabriek en van de heer Pompe. De grondvorm is het bedrijfsterrein van Schilte in IJsselstein (Utrecht) met de drie oorspronkelijke gebouwen. De blauwe delen zijn de ten hemel stijgende plattegronden van de afgebroken fabrieksgebouwen. Op de achtergrond de nieuwe fabriek. 1990, mdf, 110 x 110 cm.


Portret-plaquette van A. S. Herfst, onthuld bij zijn afscheid als voorzitter van ‘Bouwvereniging Rochdale’, Amsterdam 1986, 60 x 53 cm, brons


Foto A.S. Herfst en echtgenote: Woningstichting Rochdale